logo preventive.ro
Aveti intrebari? Avem raspunsuri!
 tel: 0726.747.357 
Consultanta pentru securitate si sanatate in munca,
pentru situatii de urgenta si managementul deseurilor!
SERVICII

securitate si sanatate in munca SECURITATE SI
SANATATE IN MUNCA

Securitatea si sanatatea in munca reprezinta o parte integranta a conceperii organizarii si desfasurarii proceselor de munca si are rolul ca prin masuri si mijloace specifice sa previna disfunctiile din cadrul sistemului de munca astfel incat acesta sa se desfasoare in conditii de maxima eficienta.aparare impotriva incendiilor meniu APARARE
IMPOTRIVA INCENDIILOR

Organizarea pentru aparare impotriva incendiilor este un atribut al conducerii operatorului economic / institutiei, care trebuie sa depuna un efort constant in asigurarea sigurantei persoanelor avute in subordine, pentru desfasurarea in conditii optime a activitatii acestora.protectie civila meniu PROTECTIE CIVILA

Protectia civila este o componenta a sistemului securitatii nationale si reprezinta un ansamblu integrat de activitati specifice, masuri si sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar si de informare publica.managementul deseurilor MANAGEMENTUL DESEURILOR

Angajatorii si angajatii trebuie sa constientizeze faptul ca numai printr-un program de instruire temeinic si avand parte de o informare corecta vor reusi sa protejeze mediul inconjurator de efectele nocive ale deseurilor.cursuri prim ajutor meniu CURSURI de PRIM AJUTOR

Instruim intr-un sistem organizat, la locul de munca, personalul din cadrul societatilor comerciale sau al institutiilor, in vederea dobandirii cunostintelor teoretice si practice privind modul de acordare a primului ajutor in situatii de urgenta.cursuri servant pompier meniu CURSURI de SERVANT POMPIER

In urma evaluarii, cursantii vor primi certificatul de absolvire CNFPA insotit de suplimentul descriptiv in care sunt specificate competentele profesionale dobandite.

 

Cursuri de Prim Ajutor medical de baza

cursuri de prim ajutor

Viata unei persoane accidentata depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii de prim ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului.

Primul ajutor de baza este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat, specializat poate sa intervina, fie ca el se numeste SMURD sau Ambulanta.

Instruim intr-un sistem organizat, la locul de munca, personalul din cadrul societatilor comerciale sau al institutiilor, in vederea dobandirii cunostintelor teoretice si practice privind modul de acordare de prim ajutor in situatii de urgenta.

 

In aceste cursuri de instruire in "Acordarea de Prim Ajutor" se folosesc materialele moderne de prezentare, respectiv: laptop, videoproiector, ecran, manechine, targa, mulaje rani, consumabile medicale etc.

cursuri de prim ajutor

Aceste Cursuri de Prim Ajutor sunt concepute special pentru a satisface nevoile de informare ale angajatilor din intreprinderile mici si mijlocii, in functie de tipurile de risc sau de tipul de accidente la care sunt expusi.

Certificatul va fi eliberat in maxim 7 zile de la absolvirea cursului, in urma examenului. Examenul consta intr-o proba de teorie si una de practica, ambele avand loc la finalul celei de-a doua zi de curs.


Cursurile de prim ajutor acopera cunostintele necesare pentru a oferi suportul esential de baza victimelor accidentelor la locul de munca. Procedurile folosite de formatorii nostri au la baza recomandarile Ghidurilor in Resuscitare Cardiopulmonara (RCP), a Consiliului European de Resucitare (ERC) si ale Consiliului National Romān de Resuscitare.

Conform Ghidurilor in Resuscitare Cardiopulmonara, cunostintele si abilitatile in suportul vital de baza se deterioreaza in 3 pana la 6 luni si necesita training de reimprospatare pentru a ajuta personalul de la locul de munca sa isi mentina cunostintele si abilitatile necesare pentru a actiona corect in stopul cardiac real si sa imbunatateasca evolutia pacientului.

Trainingul in domeniul primului ajutor de baza se desfasoara pe baza unei programe de instruire accesibile tuturor organizatiilor, in vederea formarii profesionale continue a adultilor.


Programa de instruire in suportul vital de baza cuprinde:

 • introducere in S.N.U. si S.M.U.
 • lantul supravietuirii
 • resuscitarea cardio-pulmonara S.V.B.
 • reguli de conduita in acordarea primului ajutor
 • organizarea activitatii de acordare a primului ajutor
 • notiuni de acordare a primului ajutor psihologic
 • siguranta persoanelor care acorda primul ajutor
 • cazuri in care se acorda primul ajutor
 • manevre de prim ajutor

Trainingul nu constituie o bariera pentru lucratori, este foarte antrenant si se bazeaza pe urmatoarele elemente:

 • riscuri personale si de mediu inaintea inceperii RCP
 • recunoasterea stopului cardiac prin evaluarea reactivitatii, deschiderea cailor repiratorii si evaluarea respiratiei
 • recunoasterea gaspingului si a respiratiei anormale ca semn de stop cardiac la indivizii inconstienti areactivi
 • compresii toracice de calitate buna (incluzand ritmul, adancimea compresiilor, revenirea completa si minimalizarea timpului in care mainile parasesc toracele) precum si respiratia de salvare.

De ce sunt atat de importante aceste cursuri de prim ajutor medical de baza?

Acordarea de prim ajutor de baza, fara echipamente specifice, se efectueaza de orice persoana instruita in acest sens sau de persoane fara instruire prealabila actionand la indicatiile personalului specializat din cadrul dispeceratelor medicale de urgenta sau al serviciilor de urgenta prespitaliceasca de tip SMURD si serviciului de ambulanta judetean sau al municipiului Bucuresti, avand ca scop prevenirea complicatiilor si salvarea vietii pana la sosirea unui echipaj de interventie.

Persoanele fara pregatire medicala care acorda primul ajutor de baza in mod voluntar, pe baza indicatiilor furnizate de un dispecerat medical sau a unor cunostinte de prim ajutor de baza, actionand cu buna-credinta si cu intentia de a salva viata sau sanatatea unei persoane, nu raspund penal sau civil.

Dupa absolvirea cursului, veti stii sa acordati primul ajutor in caz de:

 • pierderea cunostintei;
 • stop cardio-respirator;
 • hemoragii;
 • luxatii, entorse;
 • arsuri;
 • inec;
 • alte situatii.
contactati-ne pentru Cursuri de Prim Ajutor


facebook